Nyári programterv

Nyári programterv

1. Ne dönts automatikusan!
    Ne legyen automatikusan ugyanaz a forgatókönyve a nyárnak, mint tavaly, beszéljétek át akkor is, ha hasonló idén is a terv.
Legyenek „orgonapontok”a nyáron, azaz készüljetek együtt a fontos, ismétlődő eseményekre: pl. az augusztus 20-i tűzijátékon való családos részvétel, a nagypapa születésnapja, vagy egy jól sikerült közös kirándulás megismétlése. Ha nincs még ilyen hagyomány, teremtsetek az idén!
DE tervezéskor csempéssz mindig valami újdonságot is a programba.
Rajtatok múlik, hogy miből válik hagyomány, lehet hogy idén teremtitek meg az új élményeitek közül!

2. Légy nyitott, figyelj az ajánlatokra, nézz körül a programok széles kínálatában!
  
 Gyereked a saját környezetének ajánlataiból ismeri a választékot. Április – május táján már Te is össze tudsz gyűjteni jó néhány ajánlatot szélesebb kínálatból is. Minél több forrást vegyél észre, legértékesebb referencia a személyes ajánlás. Azonban néha érdemes kockáztatni, bevállalni valami újat, ami felé a megérzésed húz. Természetesen csak akkor, ha körüljártad, és minden szempontból megfelelő az ajánlat, nem pedig zsákbamacska.

3. Készülj előre!
    Először Te keress és találj megfelelő táborokat!
     Állíts össze a számodra megfelelő kínálatból egy listát!
    Szűkítsd le a döntést maximum 3 variációra!
    Úgy állítsd össze a listát, hogy gyereked bármelyiket választja róla, támogatni tudod a döntésében, mert a lista bármelyik pontja jó programot kínál.
A közös tervezés egyelőre azt igényli, hogy a jelölő listát Te állítsd össze, és gyereked majd a saját szempontjai szerint dönt. Ezek a szempontok lehet, hogy nagyon távol lesznek a Te szempontjaidtól: pl. ha Kitti is megy, akkor jó program stb.

4. Tervezzetek együtt!
Vond be a táborok választásán keresztül gyerekedet az egész nyár családi programjának megtervezésébe; ismerje a közös családi nyaralás időpontjait, és a tervezés más sarokpontjait.
Nyártervező táblát készíthettek, rajzolhattok, színezhettek. A fix és a folyamatosan alakuló programok beírása, jelölése a tervezés időszakának izgalmas szakasza. A sokféle családi program között, ahol szerepelnek apukájának, és Neked is a programjaid, helyet kapnak majd az Ő nyári elfoglaltságai is.

5.Válasszatok együtt tábort gyerekeddel!
Ismertesd meg az általad kínált lehetőségekkel, legalább 2 alternatívát kínálj fel!
Beszéljétek végig az ő szempontjai szerint a vonzó ajánlatokat, előnyöket és hátrányokat!
Igazi támogatás gyereked számára, ha bármelyik döntését el tudod fogadni! Döntésének előkészítésével védőhálót tartasz, mégis gyakorolhatja az őt érintő kérdésekben a saját felelősségét. Számodra izgalmas tét nélkül figyelni, hogy hogy éli meg a választást: könnyedén, vagy problematikusan.

A nyári vakációtok összeállításához ajánlom a
Varázsműhely nyári táborait!
Kattints a linkre:   http://go.mezesmirakulum.hu/varazsmuhely